Lizet Hoogwerf-Kuiper

Columnist bij DUURSAMEN, Consulente voor Kaatje Katoen, Bewindvoerder bij van Rijn, moeder van Nathan en Mya (aug. ’16) 1 hond en 2 katten en vrouw van Robert.

Vroeger: toen ik zelf nog bij mijn ouders thuis woonde, hebben we altijd geleerd om afval te scheiden. We woonden in de polder en gingen op zondag alle afval langs ons fietspad opruimen. We waren vegetarisch en aten biologisch. We waren zeer bewust met water en energie, en hadden dus veel plezier van de houtkachel.
Ietsjes minder vroeger: Ik zat bij de waterscouting en mijn weekenden bestonden uit in de natuur zijn. Nog steeds was ik me zeer bewust van alle verbruik en invloed wat dit heeft op de natuur. De standaards die mijn ouders hanteerden waren ook mijn eigen standaard geworden en ik vond het schokkend om te zien hoeveel mensen kopen om weg te gooien.

Sinds ik ging samenwonen met mijn man, toen nog vriend, ben ik gaan kijken hoe ik mijn idealen kon uitvoeren in mijn eigen leefomgeving. Afval scheiden, veel lokaal kopen, hergebruik van spullen en natuurlijke stoffen.
Toen mijn kinderen geboren werden gebeurde het pas echt bij mij. Ik wist al jaren dat ik wasbare luiers zou gaan gebruiken en door een stap te nemen in die wereld leerde ik het volledige universum kennen van duurzaamheid, recycling en verbruik.

Ik ben vol in die wereld gedoken, heb er uit gehaald wat ik kan gebruiken en wil graag mijn ervaringen delen. Laten zien dat ondanks een zeer druk leven duurzaamheid niet moeilijk is.